Predstavnici 13 općina i dva grada Zadarske županije početkom tjedna u Benkovcu potpisali su sporazum o sufinanciranju studije izvedivosti za izgradnju aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora. 

Župan Zadarske županije Božidar Longin je istaknuo kako se potpisanim sporazumom i službeno kreće u ostvarenje projekta aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, Podvelebitskog kanala i zapadnog dijela zadarskog zaleđa.

 

Milijarda kuna 

"Samo ime projekta dovoljno govori koliku će površinu on pokrivati i sasvim sigurno će to biti najzahtjevnija i najskuplja aglomeracija u našoj županiji. No, ono što je najvažnije, kroz realizaciju studijske dokumentacije saznat ćemo konkretnije detalje u kojem smjeru ići, a ujedno ćemo dobiti jasnije procjene koliko će nas to u konačnici - stajati. Ono što je iznimno važno, prema najavama, i u idućem programskom razdoblju Europske unije financirat će se izgradnja odvodnje i vodovoda, tako da imamo stvarne izglede da ovaj veliki projekt privedeno kraju", rekao je župan, dodajući kako su za Zadarsku županiju već potpisani ugovori za aglomeracije Nin-Privlaka-Vrsi i Zadar-Petrčane, u vrijednosti oko milijarde kuna. 

"Pred potpisom su još dvije, Biogradska rivijera i Preko-Kali, a nadamo se i što skorijem potpisu aglomeracije Bibinje-Sukošan", dodao je, objavljeno je na stranicama Zadarske županije.