HGK je kroz drugo izdanje projekta online platforme Go Global - Go Virtual, namijenjenom umrežavanju hrvatskih tvrtki s inozemnim partnerima, povezala čak 250 prijavljenih tvrtki na online susrete s ruskim partnerima, a održano je i više od 400 virtualnih sastanaka, javljaju iz Komore. Osoban vid poslovne komunikacije trenutno je onemogućen zbog COVID-a tako da ne čudi velik interes za korištenjem platforme koja funkcionira uz podršku Europske poduzetničke mreže. 

Galošić: Problematično pomicanje projekata

Tako je jedna od tvrtki koja je već dugi niz godina prisutna i na ruskom i na hrvatskom tržištu i Klimaoprema, duže od 15 godina sa svojim proizvodima preko zastupnika i agenata, a od 2017. i s tvrtkom kćeri OOO Klimaoprema. „Otvaranje tvrtke u Rusiji nam je uvelike olakšalo poslovanje i realizaciju projekata na ruskom području,“ rekao je predsjednik Uprave Klimaopreme Sergio Galošić. Što se tiče poteškoća poslovanja na tržištu Rusije zbog korone, ističe da su najveći problemi bili pomicanje projekata i nemogućnost putovanja njihovih stručnjaka na područje Rusije. 

Dosadašnja suradnja HGK i ruskih partnera uključivala je i specijalizirana izdanja te forume, posvećena ruskim regijama kao što su Novosibirsk, Kalinjingrad i Sankt Peterberg, koje su zastupljene i među prijavljenima na ovom posljednjem online izdanju. 

Iduće izdanje posvećeno zemljama Višegradske skupine

Platforma Go Global Go Virtual novi je projekt Hrvatske gospodarske komore. Riječ je o organizaciji online B2B sastanaka za hrvatske tvrtke s inozemnim partnerima na tržištima za koja su domaći gospodarstvenici u prethodno provedenoj anketi pokazali najveći interes. Rezultati istraživanja su pokazali da su našim poduzetnicima trenutno najzanimljivija tržišta Slovenije, Rusije, Austrije, Njemačke i zemalja Višegradske skupine (Češke, Slovačke, Poljske i Slovačke). Za sljedeće izdanje virtualne platforme HGK za B2B sastanke predviđena je Višegradska skupina.