Hrvatska tvrtka Klimaoprema, jedna od vodećih u svijetu u rješenjima za klimatizaciju i ventilaciju i u inženjeringu u gradnji farmaceutskih pogona, KOER, tehnološka tvrtka koja je razvila infrastrukturu prve hrvatske virtualne elektrane i MCRT, njemačka tvrtka koju je Klimaoprema preuzela u travnju prošle godine sada postaju dio grupacije Amelicor.

S obzirom na velik broj djelatnosti tvrtki, među kojima su projektiranje, razvoj i proizvodnja vrhunske tehnologije za najnaprednije svjetske industrije kao što su farmaceutska industrija, mikroelektronika i zdravstvo, pojavila se potreba za osnivanjem grupacije koja će objediniti različite elemente poslovanja spomenuta tri, već sada snažna, brenda.

"Prepoznali smo potrebu za novim krovnim brendom koji će objediniti svu širinu našeg poslovanja te postojećim brendovima pomoći pri internacionalizaciji. Amelicor je složenica dviju engleskih riječi: ameliorate, što znači poboljšati, unaprijediti te core, odnosno središta ili srži. Ime holdinga ujedno je konotacija na poboljšanje života kao srži našeg poslovanja," pojasnio je član uprave Amelicora, Sergio Galošić.

Grupacija sa sjedištem u Zagrebu ima oko 850 zaposlenih, a Klimaoprema ima najveći udio u poslovanju Amelicora i ostat će najsnažnija poluga i temelj razvoja. Iz male tvrtke sa samo 12 zaposlenika koja je poslovanje započela u obiteljskoj kući u Samoboru davne 1975. godine, Klimaoprema je kontinuiranim i promišljenim ulaganjima u tehnologiju postala jedna od najkonkurentnijih u Europi u proizvodnji elemenata sustava ventilacije i u inženjeringu čistih prostora.

"Amelicor grupa pomoći će u marketingu i razvoju ljudskih potencijala, pozicioniranju naših novih kompanija i voditi računa o internacionalizaciji cijele grupacije," zaključuje Galošić i napominje kako se planiraju dodatna širenja i nova zapošljavanja jer smatra kako je sada najbolja prilika za nove investicije u Hrvatskoj i inozemstvu.