Prema podacima poslovnog časopisa i portala 'Lider', najveći domaći proizvođač ventilacijske i klimatizacijske opreme, tvrtka Klimaoprema, uvrstila se među 10 najvećih hrvatskih izvoznika. Prema tim istim podacima, Klimaoprema ostvaruje neto izvoz na razini 575,55 mil. kuna, dok udio izvoza u prihodima čini 86,5% i time zauzima osmo mjesto na popisu vodećih izvoznika. 
Tvrtka sa sjedištem i dijelom pogona u Gradni pokraj Samobora, velikim proizvodnim pogonima u Novoj Gradiški i novootvorenim projektnim i konstrukcijskim uredom u Svetoj Nedelji time se svrstala uz bok godinama poznatim hrvatskim izvoznicima kao što su Pliva, Dalekovod, Ericsson, Petrokemija ili HS Produkt. 

Kako napominju njegovi sastavljači, redoslijed na tom popisu temelji se na rezultatima pojedinačnih tvrtki, a ne zbroja sastavnica grupacije. Zbog toga bi umjesto Plive s neto izvozom od 1,02 mlrd. kuna, na vrhu trebao biti Končar čije sve sastavnice ukupno ostvaruju neto izvoz od čak 1,1 mlrd. kuna. Ipak, za očekivati je i da će se položaj Klimaopreme u narednom razdoblju svakako popraviti i da će tvrtka napredovati na spomenutom popisu. Uostalom, većina njezinih inozemnih projekata u domaćoj stručnoj javnosti prolazi 'ispod radara', a popis referenci samo iz posljednjih nekoliko mjeseci uistinu je impresivan: uz divovski bolnički kompleks u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazahstana, tu su i već tri nova pogona za proizvodnju cjepiva za koronavirus u Švicarskoj! 

Konačno, da tvrtka slijedi suvremene trendove, najbolji je dokaz njezin 'spin-off', tvrtka KOER čija će rješenja biti predstavljena na Konferenciji Hrvatska 4.0 koja se održava 28. listopada u Zagrebu.