Klimaoprema, domaći proizvođač termotehničke opreme i čistih prostora, a odnedavno i dio grupacije Amelicor, nedavno je dovršila svoj dio posla u projektu izgradnje Specijalne bolnice Sveta Katarina. Riječ je o jednoj od najvećih privatnih bolnica u Hrvatskoj u kojoj se godišnje liječi više od 40 000 domaćih i inozemnih pacijenata. Nova poliklinika nalazi se u Ulici kneza Branimira u Zagrebu, a prostire se na više od 4500 m2.   

Tvrtka je kao podizvođač radova bila zadužena za projektiranje, proizvodnju, montažu i validaciju operacijskih sala, soba za pripremu osoblja i pacijenata i sobe za intenzivnu njegu. Pri tome je velika pozornost bila posvećena procesima kao što su proizvodnja i ugradnja posebno prilagođenih, antibakterijskih i dugotrajnih zidnih panela. Uz to, ugrađen je i namještaj poput sudopera, stolova, polica i ostale opreme od kvalitetnog, nehrđajućeg čelika kako bi se spriječila mogućnost kontaminacije i širenja bakterija i drugih mikroorganizama. Primjenom takvih materijala ostvaruje se najviša razina sigurnosti i omogućava pružanje vrhunskih medicinskih usluga.

O svim novostima i drugim zanimljivim projektima iz Klimaopreme i o tome što je to Amelicor, ali i mnogo više od toga, možete pročitati i u intervjuu s predsjednikom Uprave tvrtke, Sergiom Galošićem na našem portalu.