Grad Zadar i Zagrebačka banka nedavno su potpisali ugovor o kreditu u iznosu od 150 milijuna kuna za financiranje aglomeracije Zadar-Petrčane. 

"Na ovo dodatno ulaganje vlastitih sredstava odlučili smo se kako bismo u sklopu izgradnje sustava odvodnje istovremeno uredili ceste, rasvjetu, nogostupe i popratnu infrastrukturu ulica kojima će proći odvodnja, njih ukupno 317. Time će se izbjeći dvostruki građevinski radovi, a gradske ulice bit će u potpunosti obnovljene. I ne samo to. Podizanje razine komunalne infrastrukture u prigradskim dijelovima na visok stupanj komunalne opremljenosti, što je i cilj ove investicije, u konačnici će rezultirati stvaranjem dodatne vrijednosti nekretnina na tom području i boljih uvjeta za ugodniji i sigurniji život stanovnika", naglasio je gradonačelnik Zadra Branko Dukić

Vrijednost projekta aglomeracije Zadar-Petrčane iznosi 567 milijuna kuna, od čega je 313 milijuna bespovratnih sredstava Europske unije, objavljeno je na stranicama Grada Zadra. Ostala sredstva osiguravaju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatske vode te Odvodnja, dok su 150 milijuna kuna dodatna proračunska ulaganja Zadra.