U Ivancu su ovaj tjedan počeli radovi u sklopu projekta Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Ivanec. Vrijednost tog projekta je približno 216 milijuna kuna. On se s više od 121 milijun kuna sufinancira iz fondova Europske unije, dok ostala sredstva osiguravaju Hrvatske vode i Grad Ivanec. 

"Uz aglomeraciju grada Ivanca koja je vrijedna 216 milijuna kuna i čija izgradnja je sada počela, u tijeku je gradnja aglomeracije grada Varaždina, u vrijednosti oko 800 milijuna kuna, dok je aglomeracija u Varaždinskim Toplicama vrijedna 80 milijuna kuna gotova. Slijede nova velika ulaganja jer su pred početkom izvođenja aglomeracije u Ludbregu i Novome Marofu, dok se za Lepoglavu i Mali Bukovec izrađuje projektna dokumentacija", rekao je predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić

Zahvaljujući tome projektu, novu kanalizacijsku mrežu dobit će Ivanec, naselja Gečkovec, Kanižu, Vuglovec, Jerovec, Ivanečko naselje, Ivanečki Vrhovec, Lančić, Knapić i Punikve. Uz 30 kilometara gravitacijskih kolektora i 1,9 kilometara tlačnih cjevovoda, bit će izgrađen pročistač, 12 crpnih stanica i druga infrastruktura, objavljeno je na mrežnim stranicama Varaždinske županije.