Vodovod Dubrovnik dovršio je izgradnju vodoopskrbne mreže i vodospreme Rožetići kojom pitka voda dolazi do stanovnika Majkova. 

Vodosprema se opskrbljuje novim cjevovodom postavljenim od krajnje točke Gornjih sela – Riđice, javlja Grad Dubrovnik.

"Prva faza projekta izgradnje vodoopskrbnog podsustava Majkovi i Dubravica uspješno je dovršena i već smo na ovom području na mrežu spojili gotovo sve koji su predali zahtjeve. Izvedeno je pedesetak priključaka, a u proceduri je još njih svega četiri, pet. Najvažnije je da možemo reći kako su Majkovi napokon dobili pitku vodu", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić


Aglomeracija Dubrovnik

"Ovo nije kraj radova na ovom području jer već imamo u planu što prije nastaviti s narednim fazama ovog projekta. Prvo na redu je širenje ovog sustava na Dubravicu, kako bi i posljednje dubrovačko naselje dobilo pitku vodu putem vodovoda, a tu je i nastavak radova prema Grbljavi te namjeravamo s cjevovodom izaći skroz na Ratac", rekao je, naglasivši kako se taj dio radova namjerava realizirati kroz projekt Aglomeracije Dubrovnik. 

Vrijednost investicije je oko 6,8 milijuna kuna, a sufinancirana je sredstvima Europske unije kroz Program ruralnog razvoja. Radovi na ovom vodoopskrbnom sustavu počeli su sredinom 2018. te je izgrađeno 5,3 kilometra glavnih vodoopskrbnih cjevovoda od Riđice do Majkova, vodosprema Rožetići te cjelokupna vodoopskrbna i protupožarna mreža u Majkovima.