U Varaždinu su potpisani ugovori o nastavku radova iz projekta aglomeracije na trasama A1 za Varaždin te A2 za općine Cestica, Vinica, Petrijanec i Sračinec. Izvođači radova za područje Varaždina su tvrtke GK Grupa, HIS, Zagorje gradnja i INEL-ELEKTRO. U ostalim općinama radove će izvoditi tvrtke Vodogradnja, Tegra i Cestno podjetje Ptuj. 

Rok završetka radova na Aglomeraciji Varaždin je listopad 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 855 milijuna kuna, objavljeno je na internetskim stranicama Grada Varaždina


Kraći rokovi

"Napravili smo razborit, hrabar potez s prekidanjem radova prošle godine, ali evo već nakon manje od godinu dana imamo nove, ozbiljnije izvođače koji će to napraviti u istom roku kao što bi to napravili bivši izvođači. Ovime nećemo izgubiti dah i tempo vremena, sad su rokovi skraćeni otprilike toliko koliko smo izgubili u ovih godinu dana", rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, naglasivši kako Varaždin tako postaje jedini veći grad u Hrvatskoj koji će imati kanalizaciju u cijelom gradu, što je standard u Europi.