Nastavljaju se preuzimanja i spajanja proizvođača rashladne, ventilacijske i klimatizacijske opreme u Europi. Švicarska tvrtka Schako tako je preuzela nizozemsku tvrtku Smitsair i njezinu kćerinsku tvrtku Smitsair Jetsysteme. 

Smitsair je osnovan još 1917. i do prodaje potkraj 2020. godine bio je u vlasništvu osnivačke obitelji. Zapošljava 40 djelatnika i specijaliziran je za proizvodnju komponenti sustava ventilacije, ventilacijskih kanala i specijalnih limova za sustave ventilacije. Pri tome se najčešće radi o proizvodima koji su posebno razvijeni prema zahtjevima kupaca, a oni su uglavnom iz područja industrije, brodogradnje, poljoprivrede i obrtništva. 

S druge strane, Schako zapošljava oko 1000 djelatnika, od čega samo u Njemačkoj 500. Tvrtka ima sjedište u Uhwiesenu u Švicarskoj i proizvodne pogone u Kolbingenu i Messkirchu u Njemačkoj, ali i u Španjolskoj, Mađarskoj i Turskoj, dok je s prodajnim podružnicama prisutna u gotovo svim europskim zemljama. Nakon, preuzimanja Smitsaira, skupina Schako obuhvaćat će sljedeće tvrtke i marke: Admeco (Švicarska), Novenco Building & Industry (Danska), Reven (Njemačka), Schneider Elektronik (Njemačka) i Sirocco (Austrija s proizvodnim pogonima u Poljskoj), objavio je njemački portal 'CCI.Dialog'.