HEP Toplinarstvo će zbog radova na centralnom toplinskom sustavu privremeno obustaviti isporuku toplinske energije krajnjim kupcima u Prečkom i zapadnom dijelu Vrbana (od 16. lipnja u 22 sata do 17. lipnja), Folnegovićom naselju (od 21. lipnja do 23. lipnja) te dijelu Savice (od 21. lipnja do 12. srpnja). 

Razlog obustave isporuke toplinske energije u Prečkom i Vrbanima su radovi HEP Toplinarstva na modernizaciji i automatizaciji šahta na Zagrebačkoj aveniji, čime će se poboljšati rad i funkcioniranje vrelovodne mreže. Razlog obustave isporuke u dijelu naselja Savica (Zinke Kunc 1-3, Lastovska 2-4 i 6-10, Ljerke Šram 2-22) i Folnegovićevo su, javlja HEP Toplinarstvo, radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže u sklopu projekta sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

HEP Toplinarstvo u razdoblju od 2021. do 2023. provodi projekt Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba kojim se planira zamijeniti jedna trećina, odnosno 68,5 od ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže. 

Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima EU-a.