Poznati japanski proizvođač klimatizacijske i rashladne opreme Daikin razvio je novu radnu tvar za primjenu u sustavima klimatizacije električnih vozila

Nova radna tvar za sada ima naziv D1V140 i to je zapravo smjesa R 1234yf i R 1132(E) u omjeru 77% : 23%. Smatra se da će se primjenom nove radne tvari smanjiti potrošnja energije za pogon sustava klimatizacije u vozilima, što znači da će više električne energije iz baterija biti na raspolaganju za pogon vozila, odnosno da zbog rada klimatizacije neće doći do smanjenja dometa vozila. Nova radna tvar također je i ekološka i, prema Daikinovim podacima, vrijednost njezinog potencijala globalnog zagrijavanja (GWP) manja je od 1. 

I D1V140 i njezin sastojak R 12232(E) s obzirom na zapaljivost i otrovnost ubrajaju se u skupinu A2L (zapaljive su, ali malo i neotrovne su) i za njih je još u svibnju podnesen zahtjev za registraciju pri Američkom društvu za grijanje, hlađenje i klimatizaciju (ASHRAE). Uz to, Dakin je za R 1132(E) prijavio nekoliko patenata (za proizvodnju i primjenu u smjesama radnih tvari), izvijestio je njemački portal 'CCI.Dialog'.