Hrvatska elektroprivreda (HEP) je dobila zeleno svjetlo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za svoj projekt kombi-kogeneracije u Osijeku. Naime, iz rješenja objavljenog na webu ministarstva vidljivo je da je postupak prethodne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu za taj projekt pozitivno okončan za elektroprivredu. 

Naime, HEP planira izgradnju kombi-kogeneracije u TE-TO Osijek neto električne snage 85 MW i toplinske snage cca 60 MW. Novi KKP Osijek trebalo bi biti najsuvremenije termoenergetsko postrojenje s neto električnim stupnjem učinkovitosti većim od 52% odnosno s ukupnim neto stupnjem učinkovitosti većim od 88% u kogeneracijskom režimu rada, stoji u rješenju Ministarstva. Kombi blok se sastoji od jedne plinske turbine nominalne snage cca. 60 MW te parne električne turbine do 25 MW. Očekivani radni vijek postrojenja je 25 godina. 

Uprava HEP-a još nije donijela odluku o gradnji nove kogeneracije u Osijeku, a o njoj se govori već dugi niz godina, pri čemu je snaga postrojenja danas optimirana na niže. Valja zabilježiti da je 2016. poništen natječaj za snagu TE-TO Osijek od 500 MWe i 160 MWt.