Zamjenom crpnog agregata u kanalizacijskoj crpnoj stanici Batala, Vodovod Dubrovnik nastavio je s ulaganjima u modernizaciju opreme i poboljšanje sustava odvodnje otpadnih voda na području tog grada. 

Kao i u slučaju zamjene agregata na KCS Pile, nije se radilo tek o zamjeni starog za novi već o postavljanju novog tipa uređaja. 

"Kao i u Pilama, i ovdje smo imali postavljen testni uređaj koji se također pokazao boljim rješenjem od dosadašnjih pumpi pa smo sada zamijenili i drugu pumpu. Cilj nam je optimizirati rad najvažnijih crpnih stanica jer su one okosnica našeg sustava odvodnje", rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić, dodajući kako je i ovu, oko 350 tisuća kuna vrijednu investiciju, Vodovod Dubrovnik financirao vlastitim sredstvima. 


Pripreme za sezonu 

Uz zamjenu crpnog agregata, obavljeno je i čišćenje cjelokupne crpne stanice u sklopu redovnih priprema sustava odvodnje za izazove koje nosi svaka turistička sezona, javlja Grad Dubrovnik

"Započeli smo s našim dijelom priprema za turističku sezonu. Tako su djelatnici Vodovoda jučer očistili crpnu stanicu Zlatni potok, a danas i ovu na Batali. Sada ćemo do sezone pregledavati i čistiti sve naše kanalizacijske objekte i mrežu javne odvodnje na području Dubrovnika", najavio je Matušić.