Klimaoprema, odnosno njezina novoosnovana krovna grupacija Amelicor glavni je projektant, izvođač radova i isporučitelj opreme (tzv. EPCM contractor) za veliki projekt nove tvornice radiofarmaceutskih proizvoda u Nizozemskoj. Riječ je o tvornici Novalux IDB, a naručitelj je divovska svjetska farmaceutska tvrtka Novartis

Projekt uključuje proširenje postojećih proizvodnih pogona, ali i poslovnih prostora na lokaciji u gradu Baarle-Nassauu. Nova zgrada prostire se na tri kata i ima ukupnu površinu 2900 m2.

Izrađeni su su glavni i izvedbeni projekt, a početkom siječnja ove godine započeti su građevinski radovi. U skladu s time, do danas je izvedena glavna građevinska konstrukcija i uskoro započinje faza opremanja. Ujedno se radi o prvom takvom projektu za Klimaopremu, odnosno Amelicor u Nizozemskoj.

O svim novostima i drugim zanimljivim projektima iz Klimaopreme i o tome što je to Amelicor, ali i mnogo više od toga, možete pročitati i u intervjuu s predsjednikom Uprave tvrtke, Sergiom Galošićem na našem portalu.