Sustav navodnjavanja Puškaš koji obuhvaća 916 hektara na području Općine Draž u Baranji trebao bi biti završen 2021., istaknuto je na potpisivanju sporazuma o sufinanciranju njegove izgradnje. Ukupna vrijednost sustava je 17 milijuna kuna. Hrvatske vode će osigurati 13,6 milijuna kuna, a 3,4 milijuna kuna Osječko-baranjska županija. 

"Danas smo potpisali dodatno ulaganje za SN Puškaš koje je potrebno kako bi se voda iz Dunava mogla ubacivati u Topoljski Dunavac u vrijeme kada vodostaji nisu dovoljno visoki da bi voda gravitacijski ušla na to područje. Tako ćemo osigurati život u tom ekološkom području te vodu potrebnu za navodnjavanje, no razmišljamo i razvojno, pa će se uz obuhvaćenih 916 hektara sustav moći nadograditi za još 750 hektara te dobiti respektabilnih više od 1 600 hektara pod navodnjavanjem na tom dijelu Baranje. Nadam se da će naši poljoprivrednici iskoristiti šansu te da će se u iduće dvije, tri godine ovaj sustav uspostaviti u cijelosti", istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković

On je dodao kako je bez sustava navodnjavanja, a zbog aktualnih klimatskih promjena, teško postići stabilnu poljoprivrednu proizvodnju, posebice povrtlarskih kultura, priopćile su Hrvatske vode.