Dovršen je postupak prijenosa vlasništva s dosadašnje slovenske podružnice švedskog proizvođača opreme za ventilaciju i klimatizaciju Lindab koja se od 16.10.2020. naziva OC IMP Klima. Taj završni korak preuzimanja ujedno znači i završetak poslovanja švedske tvrtke u Sloveniji koja je 2015. godine od slovenske skupine Hidria preuzela nekadašnju tvornicu IMP Klima Group. 

Unatoč crnim prognozama o gašenju cjelokupne proizvodnje, za nekadašnju IMP Klimu ipak se pronašao kupac - nizozemska tvrtka Orange Climate Group. Novi vlasnik zadržao je postojeću strukturu tvrtke i na snazi ostaju vrijediti svi sklopljeni ugovori. Isto tako, pod novim brendom OC IMP Klima nastavit će se proizvoditi cjelokupan dosadašnji program opreme za ventilaciju i klimatizaciju.

Orange Climate je proizvođač klima-komora, istrujnih jedinica i kanala za zrak i u Nizozemskoj ima tri proizvodna pogona. Iako je u sklopu zatvaranja Lindabovog pogona u Sloveniji bilo predviđeno i zatvaranje njegovih trgovačkih podružnica u Srbiji, Bosni i Herecegovini i Crnoj Gori, one će sada ipak nastaviti raditi pod novim brendom. Uz to, direktor tvrtke bit će Miha Menard koji je do sada bio na funkciji direktora prodaje, a u tvrtki je zaposlen već 17 godina, izvijestila je OC IMP Klima.