Kao što je to svake godine uobičajeno, tvrtka Robert Bosch održala je tradicionalnu Konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati za proteklu godinu, ali i najavljene novosti iz programa.
Glavnu riječ na Konferenciji imao je gosp. Javier GONZÁLES PAREJA, direktor Boscha za cijelu Regiju Adria, koji je između ostalog, najprije naglasio da je cijela Grupa Bosch u 2011. godini ostvarila promet od čak 51,5 mlrd. eura, pri čemu je čak 4,2 mlrd. eura izdvojeno za razvoj i istraživanje novih proizvoda i usluga. Uz to, napomenuo je da tvrtka danas čak 70% prometa ostvaruje izvan Njemačke, ali i da je početkom 2012. godine u cijelom svijetu zapošljavala 302 519 djelatnika (od čega i brojnim odjelima razvoja i istraživanja širom svijeta radi 38 750 djelatnika). Konačno, od važnih projekata usmjerenih budućnosti spomenuti su električni bicikl eBike i nulaenergetska kuća 'Energy Plus Home' koji se već uspješno ostvaruje u Kanadi i Njemačkoj.
Kada se pak radi o prometu na hrvatskom tržištu (u što je uključen i promet na tržištu susjedne Bosne i Hercegovine), valja reći da je on u 2011. godini iznosio 32 mil. eura, što znači da je u odnosu na 2010. ostvareno povećanje za 15%, što je svakako odličan rezultat uzme li se u obzir gospodarska kriza koja muči cijelo hrvatsko gospodarstvo, a prije svega graditeljstvo i promet (a to su upravo područja u kojima Bosch u Hrvatskoj ostvaruje najveći dio prometa). Pri tome je istaknuto sve veće zanimanje za program sigurnosne tehnike i prikazano nekoliko značajnih referenci (npr. JANAF, HRT, Ministarstvo obrane, ArenaCentar). Kada se pak radi o području toplinske tehnike, kao novost je spomenuta promjena dosadašnjeg brenda velikih kotlovskih postrojenja Loos u Bosch, do čega će doći od 2.7.2012. godine i fotonaponski sustavi Bosch, koji se od nedavno mogu pronaći i na hrvatskom tržištu.