Osječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici većinom glasova odbilo dati suglasnost prijedlogu za promjenu tarifnog sustava za usluge proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom tvrtke "HEP-toplinarstvo", koje bi kao posljedicu imalo poskupljenje od 37%, objavila je Politika Plus.
Tijekom rasprave vijećnici HDZ-a i HSP-a, i HDSSB-a upozorili su kako prošlogodišnji gubici "HEP toplinarstva" ne mogu biti opravdanje za poskupljenje, da uporište u protivljenju treba tražiti u Zakonu o zaštiti potrošača, odnosno da se o promjeni cijena može raspravljati nakon što HEP-toplinarstvo u svako kućanstvo ugradi mjerače potrošnje. Vijećnik SDP-a Goran Mikan ocijenio je kako je poskupljenje grijanja, koje je, kako drži, "tržišna, a ne socijalna kategorija", teška odluka, za koju je Vlada preuzela odgovornost te da se ova rasprava koristi za nastavak sukoba sa središnjom državnom vlasti. 
Gradonačelnik Krešimir Bubalo ocijenio je kako takav prijedlog nije usklađivanje cijena, jer ono može biti jednoznamenkasto, već je, kako drži, u pitanju pljačka, kojoj se treba jasno usprotiviti. "Da je vlada za ovo htjela preuzeti odgovornost, onda je odmah mogla promjeniti Zakon o energiji, a ne prepustiti HEP-toplinarstvu da traži suglasnost jedinica lokalne samouprave. Ovo nije sukob, već pljačka, koja će pogoditi ne samo gospodarstvo, već i brojne institucije te socijalno ugrožene građane", poručio je Bubalo.