Zgrada u varaždinskoj ulici Miroslava Krleže kroz pilot projekt kojim upravlja tvrtka Vartop dobiva novu kotlovnicu. Izvođač radova je tvrtka Teming iz Kućan Marofa. Vrijednost radova iznosi 4,06 milijuna kuna. Završetak radova očekuje se najkasnije do 1. listopada. 

"Prije godinu dana dogovorili smo s predstavnicima stanara i stanarima da se ova kotlovnica promijeni, a zašto baš ova zgrada, jer ona ima vlastitu kotlovnicu odnosno nije više zgrada vezano na jednu kotlovnicu. Pilot projekt smo pokrenuli s ciljem da građanima smanjimo račune budući da se problem previsokih računa proteže zadnjih 40 godina. Odlučili smo takvu situaciju presjeći i pokrenuti vlastiti pilot projekt kojim bi se stanarima smanjili troškovi grijanja od 15 do 20 posto i za koji se nadamo da će se i država uključiti od iduće godine", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar

Stanarska sloga 

"Postavit će se nova kotlovnica, a kompletni razvod cijevi po zgradi stanare neće koštati ništa. Postoje preinake koje će se raditi unutar stanova i u tim troškovima će stanari trebati participirati, ali sa svakim će stanarom biti obavljen razgovor i postignut dogovor. Tijekom radova, stanari neće biti zakinuti za toplu vodu", rekao je Avar. 

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok istaknuo je kako je izuzetno važno da stanari budu složni kao što su bili složni u ovoj zgradi koja je uključena u pilot projekt, objavljeno je na stranicama Grada Varaždina. Ako ovaj projekt uspije, ići će se i na ostale zgrade kojih je u Varaždinu još 18, dodao je.