Talijanski proizvođač termotehničke opreme Ariston s njemačkom tvrtkom Centrotec potpisao je ugovor o preuzimanju cjelokupnog temeljnog kapitala njezine kćerinske tvrtke Centrotec Climate Systems. Tim novim velikim preuzimanjem i spajanjem na europskom tržištu opreme za termotehniku vlasnika su promijenile tvrtke i brendovi kao što su Wolf, Brink, Ned Air, ali i Pro-klima, poznati hrvatski proizvođač klima-komora i drugih elemenata sustava klimatizacije. 

Ariston je sa svojim kćerinskim tvrkama i podružnicama prisutan u 43 zemlje svijeta (naravno, i u Hrvatskoj) i zapošljava 8000 djelatnika, a u 2021. godini ostvario je promet od 2 mlrd. eura. S druge strane, Centrotec Climate System ima oko 2500 djelatnika i proizvodne pogone u nekoliko europskih zemalja u kojima se proizvode oprema i uređaji za grijanje, hlađenje, klimatizaciju i kogeneracijska postrojenja.  

Ukupna vrijednost preuzimanja iznosi 703 mil. eura, no Centrotec će uz to dobiti i 11,1% dionica Aristona. Transakcija bi trebala biti dovršena do kraja godine, najavio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.