Danska tvrtka Brunata, koja se bavi ugradnjom, očitavanjem i obračunavanjem razdjelnika topline, kalorimetara i individualnih mjerila vode, zbog pogreške jednog od njihovog sada već bivšeg podizvođača u programiranju razdjelnika u Požegi, stanarima koji su dobili nerealne račune isplatila je ukupno 45 tisuća kuna odštete, piše Jutarnji list. Da je došlo do isplate odštete, za list su potvrdili iz tvrtke, ali i u Komunalcu Požega, čiji je direktor Anto Bekić nedavno u lokalnoj radijskoj emisiji ukazao na problem s tvrtkom koja je montirala razdjelnike i učinila propust pa smo tim slijedom krenuli tražiti uzrok i krivca. 
Iz kompanije pojašnjavaju da uslijed pogreške njihova bivšeg podizvođača u programiranju pojedinih uređaja u nekim stambenim zgradama u Požegi stanarima tih stambenih zgrada nije bila omogućena pravilna raspodjela toplinske energije. Pritom napominju da oni nisu imali nikakvu materijalnu ili bilo kakvu drugu korist, navodi Jutarnji list.
"Korisnicima kod kojih je reobračunom toplinske energije utvrđena negativna razlika u obračunatoj toplinskoj energiji ponuđeno je financijsko obeštećenje, a u suradnji s tvrtkom Komunalac koja je kupac toplinske energije za navedene zgrade. Navedeni bivši podizvođač je bio mala, lokalna tvrtka pa su, srećom, i posljedice lokalizirane, kako se naknadnom provjerom i potvrdilo" rekao je za Jutarnji list Mario Krička, prokurist u Brunati zadužen za Hrvatsku i Sloveniju, tvrtki koja do danas ima ugrađenih između 145 i 150 tisuća uređaja samo u Hrvatskoj.
Brunata je morala podnijeti odgovornost za ovaj slučaj pa iz tog razloga ne želi navoditi ime lokalnog podizvođača. Jutarnji navodi kako saznaje da je riječ o maloj obiteljskoj tvrtki. U početku su se žalila tri, četiri stanara, nastavlja Krička, nakon čega su Brunatini tehničari izvršili sveobuhvatni pregled relevantnih zgrada i ustanovljeno je stvarno stanje. 
"Napravili smo kompletan reobračun za navedene zgrade pa isplaćeni iznosi točno odgovaraju razlici prethodno izračunate i reobračunate raspodjele troška za svaki stan. Iz toga je jasno da je svaki stanar dobio drugačiji iznos, u skladu s izračunatom razlikom za svoj stan. Radi se samo o stanarima kojima je naplaćeno prethodno više nego što je po reobračunu ispalo", kaže Krička. Iz Komunalca Požega stigao je vrlo sličan odgovor u kojem, također, potvrđuju da su stanari uočili nelogičnosti oko skaliranja razdjelnika, no i da su propusti uklonjeni. Napominju da su stanari višestambenih zgrada sami izabrali i angažirali spomenutu tvrtku za ugradnju razdjelnika i mjesečno očitanje impulsa. Shodno tome svaki je vlasnik stana potpisao ugovor s tom tvrtkom. I oni, kao i Danci, ističu da nisu stekli nikakvu korist jer svaka zgrada ima svoje mjerno mjesto u podstanici (kalorimetar) koji mjeri ukupnu potrošnju zgrade, što na ovaj propust nije imalo utjecaja. Zasad nije poznato, ili nije javno priznato, je li uočen problem u programiranju i u drugim gradovima u kojima su tvrtke koje se time bave ugrađivale razdjelnike i je li zbog toga došlo do isplate odštete. No, ako i nije, ne bi čudilo da i drugi gradovi krenu slijediti primjer Požege. Prema najavama Ministarstva zaštite okoliša i energetike s kraja prošle godine, uočeni problemi do sljedeće bi se sezone trebali riješiti jer je u tijeku kreiranje novog sveobuhvatnog normativnog i tehničkog okvira kojim bi se reguliralo područje toplinarstva, piše Jutarnji list.