Zadnjih dana mediji su prenijeli informaciju da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv člana Upravnog vijeća HERA-e Dalibora Pudića, u vezi s podmirenjem troškova smještaja na službenom putu, na kojemu je 2013. kao član hrvatske delegacije boravio u Danskoj koje je organizirao Danfoss. Pudić nam je rekao da još nije zaprimio odluku Povjerenstva, te ističe da mu je u interesu da se cijeli slučaj čim prije razjasni i okonča. U vrijeme realizacije studijskog putovanja Pudić još nije bio uvršten u Registar dužnosnika, jer su postojale neke nedoumice oko statusa članova Upravnog vijeća HERA-e. 
«S obzirom na odredbe hrvatskih energetskih zakona, HERA uopće nije nadležna za određivanje koncepcije uvođenja razdjelnika, niti za pitanja u svezi s njihovom primjenom. To znači da HERA nije donijela, niti bi mogla donijeti, nijednu odluku koja bi se odnosila na problematiku razdjelnika, a ja osobno nisam ni po kojem temelju odlučivao o razdjelnicima. Stoga ja kao član Upravnog vijeća HERA-e nisam bio, niti bi mogao biti, u sukobu interesa po tom pitanju», rekao nam je Pudić. 
On ističe da tvrtka Danfoss nije energetski subjekt nad kojim bi HERA imala bilo kakvu nadležnost, a nije ni proizvođač razdjelnika, te da se Danfoss nikada nije pojavio kao točka dnevnog reda na sjednici Upravnog vijeća HERA-e. Te 2013. u hrvatskoj delegaciji sastavljenoj od četiri člana nalazili su se stručnjaci za područje toplinarstva. Razlog odlaska na studijsko putovanje u Dansku leži u tome što se ta zemlja percipira najnaprednijom u implementaciji naprednih rješenja centraliziranog sustava daljinskog grijanja i lider je u korištenju obnovljivih izvora energije, energetskoj učinkovitosti, smanjenju emisija CO2 i daljinskom grijanju. Pudić govori da su se pritom susreli s danskim regulatorom, proizvođačima toplinske energije i lokalnom samoupravom, kao i s generalnim direktorom Euroheat & Power, europske organizacije za daljinsko i održivo grijanje i hlađenje. Dakle, riječ je o uvriježenom obliku službenog putovanja sa svrhom stjecanja informacija i znanja, a takvih studijskih putovanja u europskom energetskom sektoru bilo je puno i bit će ih sigurno i ubuduće. 
«HERA nije bila zadužena za koordinaciju organizacijskih aspekata putovanja te su njezini predstavnici po pitanju organizacije puta, dakle i smještaja organiziranog od danske strane, slijedili pristup delegacije kao cjeline. Svatko tko razumije bit troškova službenih putovanja zna da je svaki nositelj putnog naloga, pa tako i ja u ovom slučaju, 'neutralan' glede podmirivanja troškova smještaja. Meni ne ide u korist ako taj trošak podmiri domaćin a ne nalogodavac službenog puta jer u oba slučaja trošak ne podmirujem iz vlastitih sredstava pa po toj osnovi ne mogu ostvariti nikakvu korist», pojasnio je Pudić koji se u tom smislu i očitovao prema Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Utvrdi li Povjerenstvo da je Pudić primio nedopušteni dar, može mu izreći opomenu, objavu odluke u tisku ili izreći sankciju obustave plaće u iznosu od dvije tisuće do 40 tisuća kuna.