Na više mjesta u Bjelovaru u tijeku su radovi u sklopu velikog projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar

Jedno od njih je i Ždralovska ulica gdje se gradi kanalizacija u dužini od 1300 metara, a na koju će se besplatno priključiti više od 110 kućanstava. 

Ždralovsku ulicu ovaj tjedan su obišli gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i suradnici te predstavnici tvrtke Vodne usluge koje i provode projekt aglomeracije

Tom prilikom, predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić objasnio je kako će se aglomeracija raditi na 40-ak mjesta u gradu, ne računajući Općinu Rovišće koja je također obuhvaćena projektom. 

Kada je sustav odvodnje u pitanju, u planu je dogradnja oko 16 kilometara cjevovoda, a rekonstruirat će se vodovodna mreža u duljini od oko 6200 metara u 18 gradskih ulica. 


Priključenje na vodovod 

Gradonačelnik Hrebak je istaknuo kako je aglomeracija idealna prilika za obnovu pojedinih cesta u gradu. Jer, iz gradskoga proračuna to bi bilo vrlo teško s obzirom na to da na tome području ima više od 300 kilometara cesta. Tako će Grad, kaže on, pratiti projekte Vodnih usluga i sukladno tome sufinancirati asfaltiranje, za što će izdvojiti 50 posto od ukupne cijene, dok je ostatak predviđen samim projektom. 

Ukupna vrijednost projekta aglomeracije je približno 257,5 milijuna kuna, od čega je oko 147,7 milijuna kuna sufinancirano bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Nakon završetka projekta, koji se planira za kolovoz 2022. godine, na vodovod će se priključiti 778 stanovnika, a na kanalizaciju njih 2303, objavio je Grad Bjelovar na internetskoj društvenoj mreži Facebook.