Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) u naselju Veliko Korenovo, kroz projekt aglomeracije kojeg provode Vodne usluge, doživjet će potpunu rekonstrukciju, istaknuto je, među ostalim, na konferenciji za novinare koja je održana početkom ovog tjedna u Bjelovaru. 

Tom prilikom u posao je uveden i izvođač radova, tvrtka Riko iz Slovenije, koja će, prema ugovoru, projektirati projekt te nadograditi i rekonstruirati pročistač. Također, kada za to dođe vrijeme, obavit će se probni rad UPOV-a i dispozicija mulja. 

Ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda 11. je po redu u sklopu projekta aglomeracije te je najvrjedniji, čak 122,3 milijuna kuna. Taj posao će, počevši od projektiranja do završetka radova, trajati 34 mjeseca, izvijestio je Grad Bjelovar

Na konferenciji za novinare projekt su predstavili zamjenik bjelovarskoga gradonačelnika Igor Brajdić, direktor Vodnih usluga Ivan Ivančić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić

U Gradu Bjelovaru podsjećaju kako je čitav projekt aglomeracije, koji podrazumijeva i rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije u Bjelovaru i općini Rovišće, vrijedan gotovo 257,5 milijuna kuna, a Kohezijski fond sufinancira ga s približno 147,7 milijuna kuna.