Kao i na cjelokupno hrvatsko i europsko gospodarstvo, koronavirus je utjecao i na poslovanje tvrtke Rittal, poznatog njemačkog proizvođača elektrotehničke opreme, elektro-ormara, rješenja za automatizaciju i hlađenje računskih centara. Tako je hrvatska podružnica tvrtke na posebnom načinu rada, koji se smatra najboljim kompromisom između sigurnosti, poštivanja zakonskih odredbi i održanja ukupnog kontinuiteta poslovanja. 

Tako su i Rittal u Hrvatskoj i matična tvrtka u Njemačkoj najveći prioritet postavili na održanje stabilnosti i kontinuiteta proizvodnje i isporuke. Proizvodni pogoni u zemljama Europske unije i dalje rade, razina robe u skladištima je stabilna, a globalni logistički partneri uz manje ili veće poteškoće redovno isporučuju opremu u Hrvatsku. Ipak, moguća su i mala kašnjenja zbog posebnog režima prometa roba u većini zemalja EU-a. Uz to, i lokalno skladište ima dovoljno kapaciteta čak i ako situacija dodatno eskalira. 

Kako je tvrtka digitalizirana i koristi sredstva suvremene komunikacije, komunikacija s korisnicma odvija se na daljinu.