Započelo je prebacivanje rada toplinskih podstanica u toplinarskim sustavima kojima upravlja HEP Toplinarstvo na ljetni način rada. To znači da službeno završava sezona grijanja 2019./2020. za više od 128 000 potrošača toplinske energije spojene na toplinarske sustave u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. 

Za namještanje rada svih toplinskih podstanica potrebno je oko tri dana, a nakon toga započinje se s redovitim radovima na održavanju sustava. Rječ je o radovima na revitalizaciji vrelovodne, parovodne i toplovodne mreže u Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici i Samoboru, na rekonstrukciji priključaka i podzemnih šahtova i na revitalizaciji toplinskih podstanica u Sisku.

Istodobno i krajnji kupci mogu provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u stanovima i poslovnim prostorima do početka rujna 2020. godine, kada toplinarski sustav mora biti spreman za novu sezonu grijanja. Prije izvođenja radova potrebno je obratiti se ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje medija (vode) iz sustava zgrade. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije. 

Sezona grijanja 2020./2021. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15.9.2020. godine, izvijestila je Služba za odnose s javnošću HEP-a