Izložba prof. emer., dr. sc. Tomislava Filetina pod nazivom Spontana razigranost, koja se trebala održavati od 2. do 17. srpnja na  Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, odgođena je do daljnjega.  

Tomislav Filetin rođen je u Zagrebu, 29. prosinca 1949. godine, gdje je završio gimnaziju, te diplomirao, magistrirao i doktorirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Do mirovine, 2015. godine, radio je na Zavodu za materijale FSB-a u području znanosti i inženjerstva materijala

Osim na matičnom fakultetu, predavao je na Arhitektonskom fakultetu – studij Dizajna te na Fakultetu elektrotehnike i računarstva – poslijediplomski specijalistički studij. 

Kao autor, koautor i urednik objavio je 14 knjiga, 14 poglavlja u pet knjiga, 180 znanstvenih i stručnih radova u časopisima i u zbornicima konferencija. 

U počasno zvanje professor emeritus izabran je 2016. godine. Član je suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) te redoviti član Akademije tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ). 

Crta i slika od gimnazijskih dana, a od 1987. godine izlagao je crteže na dvije samostalne i na tri skupne izložbe.