Trgovački sud u Bjelovaru na jučerašnjem je ročištu potvrdio promjenu predstečajnog plana za tvrtku Vodoprivreda Daruvar, prema kojem će vjerovnicima biti isplaćeno 50 posto njihovih potraživanja, dok će preostalih 50 posto, s kamatama, biti otpisano. 

Time su se stekli uvjeti za spas te tvrtke, točnije za izbor strateškog partnera koji će dokapitalizacijom osigurati opstanak, ali i razvoj tvrtke, objavljeno je na stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije

"Tako smo ukupna dugovanja prepolovili, što će omogućiti novim vlasnicima da više sredstava ostane za likvidnost, obnovu mehanizacije, ali i lakše tržišno natjecanje. Bez potvrde novog predstečajnog plana strateški partneri ne bi mogli ni ući u ovu priču, a to bi onda bio i kraj za Vodoprivredu", istaknuo je Robert Marinić, direktor tvrtke Vodoprivreda Daruvar.

 

Skupština dioničara 

Jučerašnjim raspletom zadovoljan je i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, koji se od prvog dana svojeg mandata zauzimao za spas Vodoprivrede.

"Drago mi je da su vjerovnici prepoznali potencijal tvrtke i dali šansu za njezin opstanak. Da je to sasvim realno najbolje svjedoči podatak kako je od 191 vjerovnika promjenu predstečajnog plana prihvatilo njih 111 koji imaju čak 78 posto ukupnih potraživanja", kazao je. 

Na skupštini dioničara, koja je sazvana za ponedjeljak, 31. siječnja, trebao bi se izabrati novi strateški partner koji će imati 60 dana za isplatu vjerovnika, čime bi napokon završio predstečajni postupak.