U tijeku su radovi na pročistaču otpadnih voda kanalizacijskog sustava Bedenec. 

Direktor Ivkom – Voda Mladen Stanko ističe kako je u provedenom postupku javne nabave gradnja pročistača povjerena tvrtki Tehnix iz Donjeg Kraljevca koja ga je dopremila i počela montirati. 

"Investicija je vrijedna 1,17 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode osiguravaju 80 posto sredstava, a ostatak Ivkom – Vode. Pročistač će prikupljati otpadne vode iz kanalizacijskog kolektora koji vodi do njega, nakon čega će se čista voda ispuštati u Bednju", naglašava on. 


Aglomeracija Ivanec

Ovaj pročistač bit će u funkciji privremeno, tj. dok se ne sagradi i stavi u pogon sustav Aglomeracije Ivanec s glavnim pročistačem, na koji će se spojiti kanalizacijski sustav Bedenec, objavljeno je na stranicama Grada Ivanca

Montaža pročistača tek je dio većih radova na jednom od najvećih komunalno – infrastrukturnih projekata na području Ivanca financiranih iz EU fondova – gradnji sanitarne kanalizacije u Bedencu, koja traje i dalje. 

Projekt obuhvaća gradnju pet kilometara kanalizacijske mreže i dvije precrpne stanice, a vrijedan je 4,36 milijuna kuna. Investitor i nositelj projekta su Ivkom-Vode, a temeljem provedenog postupka javne nabave izvođenje radova povjereno je tvrtki HIS iz Višnjice.