Švicarski proizvođač ventilacijske opreme Arbonia proširio je svoj proizvodni program preuzimanjem srpske tvrtke Termovent SC. Ugovor o preuzimanju potpisan je 29. travnja ove godine i time će švicarska tvrtka dodatno ojačati svoju prisutnost u zemljama Srednje i Istočne Europe.

Termovent SC zapošljava 190 djelatnika i ima veliko iskustvo u području čistih prostora, za bolnice, kemijsku i farmaceutsku industriju. Svi djelatnici će nakon preuzimanja biti zadržani, dok će osnivač Slobodan Crnogorac i direktor tvrtke Aleksandar Crnogorac postati savjetnici Arbonije. Osim sjedišta u Beogradu, tvrtka ima proizvodni pogon u Kladovu, u istočnom dijelu Srbije, a u poslovnoj godini 2020. ostvarila je promet oko 15 mil. eura. 

Arbonia danas posluje u 70 zemalja svijeta, a njezini se proizvodi i usluge mogu podijeliti u četiri područja: grijanje, ventilacija i klimatizacija, sanitarije, prozori i vrata. U poslovnoj godini 2020. tvrtka je ostvarila neto promet od 1,396 mlrd. franaka, objavio je njemački portal 'CCI.Dialog'.