Gradska toplana Karlovac javlja kako 20. listopada počinje uključivanje grijanja u ogrjevnoj sezoni 2022./2023. 

Grijanje će se prvo uključivati prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije

"Isporuka toplinske energije nastupajuće ogrjevne sezone započinje nešto kasnije nego ranijih godina iz razloga povoljnih meteoroloških uvjeta; zbog čega još nijedan distributer toplinske energije preko centralnih toplinskih sustava u Hrvatskoj do sada nije donio odluku o početku isporuke toplinske energije u ogrjevnoj sezoni 2022./2023.", objavljeno je na stranicama Gradske toplane.

 

Modernizacija toplinskih podstanica 

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci obnovljen je značajan dio vrelovodne mreže zahvaljujući projektu koji je sufinanciran sredstvima EU-a. U tijeku je završna građevinska sanacija prometnica, kolnika i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova Revitalizacije vrelovodne mreže u gradu Karlovcu, što će potrajati još nekoliko tjedana. 

Unaprijeđen je i obnovljen pogon distribucije u Gradskoj toplani te modernizirano 59 toplinskih podstanica, dok će se preostali dio podstanica završiti do sredine prosinca ove godine. 

Sljedeće godine tu karlovačku tvrtku očekuje nastavak radova na zamijeni cijevi - u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira se zamijeniti preostalih gotovo 10 kilometara trase dotrajale vrelovodne mreže, kao preduvjet za nastavak isporuke toplinske energije na pouzdan i siguran način.