Tvrtka Energo obavještava korisnike sustava toplinske energije kako danas kreće postupno uključivanje grijanja u objektima na riječkom toplinarskom sustavu, čime će početi sezona grijanja 2021./2022. Zbog niskih temperatura u večernjim satima i hladnijeg vremena koje se predviđa za naredno razdoblje, u objektima priključenima na Energov distribucijski sustav postupno će se pokrenuti grijanje, a riječke će toplane prijeći na zimski način rada. 

"Zgrade koje još ne žele početi s grijanjem mogu samostalno donijeti odluku da njihove podstanice ostanu isključene, neovisno o službenom početku sezone, te da se pokrenu kada se sustanari zgrade za to odluče", izvijestila je ta riječka tvrtka za proizvodnju i distribuciju plina i toplinske energije. 

Bitno je napomenuti da se cijena toplinske energije neće mijenjati tijekom nadolazeće sezone grijanja, odnosno ostaje 0,3720 kn/kW h (bez PDV-a) za kućanstva. 

Zadržavanje iste cijene toplinske energije, unatoč rastu cijena sirovina prirodnog plina i nafte, omogućeno je zbog nedavnih ulaganja u proizvodne pogone i distribucijsku mrežu, javlja Energo.