Dolaskom hladnijih dana i sezone grijanja raste zanimanje za učinkovitije alternative uobičajenim sustavima grijanja koji se kod nas i dalje pretežno temelje na plinskim ili uljnim bojlerima. Odličan primjer za to je LG-jev najnoviji sustav dizalice topline zrak - voda LG Therma V R32 Monobloc koji se može koristiti za različite vrste grijanja: podno ili radijatorsko i za opskrbu potrošnom toplom vodom. 
Sustav radi tako da toplinu proizvedenu na vanjskoj jedinici preko izmjenjivača topline prenosi na vodu koja se dalje koristi za grijanje i pripremu PTV-a.

Sustav LG Therma V za svoj rad koristi električnu energiju (25%) i toplinsku energiju iz okolice (75%), a ima samo jednu vanjsku jedinicu koja se izravno povezuje s cijevima za vodu. Zato nema potrebe za plinskim priključkom, dimnjakom ili kotlovnicom, što štedi na prostoru, a i sam proces instalacije je kraći i jednostavniji. 

Dizalica topline LG Therma V R32 Monobloc emitira i do 50% manje ugljičnog dioksida, a njezina radna tvar je učinkovit i ekološki prihvatljiv plin R 32 koji ne oštećuje ozonski omotač. Zbog svoje energetske učinkovitosti taj je model svrstan u energetski razred A+++. Gledajući omjer uloženog i dobivenog, učinkovitost dizalice topline s obzirom na plin veća je čak 4 - 5 puta, što znači da se za 1 kW električne snage može dobiti oko 4,5 kW toplinskog učina! Tako se uz korištenje dizalice topline, kao što je LG Therma V R32 Monobloc, godišnji troškovi grijanja za prosječan stan ili kuću mogu sniziti za 20% u odnosu na klasične plinske i za čak 60% u odnosu na uljne bojlere!

Odličnim radnim značajkama sustava doprinosi i revolucionarni spiralni ('scroll') kompresor odgovoran za brzo postizanje željene temperature čak i pri niskim vanjskim temperaturama: 100% učinka ostvaruje se pri -7 °C, a taj model može raditi i na niskim temperaturama zraka, sve do -25 °C.
Rukovanje sustavom grijanja te namještanje i praćenje temperature je vrlo praktično. Intuitivno korisničko sučelje omogućava jednostavnu i brzu upotrebu dodirom, a korisnici mogu napraviti raspored prilagođen svojem načinu života. Štoviše, svakodnevno ili mjesečno praćenje potrošnje energije omogućava učinkovito upravljanje energijom. Uz aplikaciju LG SmartThinQ™ korisnici mogu jednostavno kontrolirati sustav grijanja u bilo kojem trenutku gdje god se nalazili. 

"Zahvaljujući LG-jevim naprednim tehnologijama grijanja, korisnici ostvaruju energetske i financijske uštede, ali i smanjuju utjecaj na okoliš. Prednosti ovog alternativnog sustava grijanja prepoznao je i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je nedavno pokrenuo javni poziv za sufinanciranje nabave i ugradnje upravo dizalica topline. To je odlična prilika za dodatne uštede za sve one koji su u fazi renovacije postojećeg ili izgradnje novog doma," poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-ju Hrvatska.