I najstarija linija bečke podzemne željeznice U6 postat će 100% klimatizirana. Naime, bečki gradski javni prijevoznik Wiener Linien još je protekle godine za liniju U6 pripremio paket mjera koji podrazumijeva i potpunu klimatizaciju. Tako je klimatizacija postupno uvedena u sve vlakove koji nisu bili klimatizirani, u što je ukupno uloženo 4 mil. eura. 

Sada su u sve vagone ugrađeni klima-uređaji koji omogućavaju i grijanje i hlađenje, a ostakljene plohe prevučene su posebnom folijom koja reflektira Sunčevo zračenje i omogućavaju snižavanje prosječne temperature u vagonima tijekom vrućih dana i za 4 °C. To je osobito korisno jer je trasa linije U6 većim dijelom nadzemna, na vijaduktima.

Time je stupanj klimatiziranosti vozila javnog gradskog prijevoza u Beču već dosegnuo 75%, što znači da su tri od četiri vožnje ugodno rashlađene. Kod autobusa je prelazak na klimatizaciju već dovršen i čak 100% autobusa opremljeno je klima-uređajima, dok je kod tračničkih vozila taj prijelaz traje nešto dulje. Pri tome se nerijetko starija vozila, koja nisu standardno klimatizirana, zamjenjuju novima, s klima-uređajima, izvijestio je Inozemni ured Grada Beča.