Odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracija Varaždin, Varaždinske Toplice i Ivanec bile su teme ovotjednog radnog sastanka na kojem su sudjelovali zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i, među ostalim, zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković. 

Radovi na projektu Aglomeracije Varaždinske Toplice, istaknuto je na tom sastanku u Varaždinu, teku u skladu sa zacrtanim planovima, a izgradnja cjevovoda je u završnoj fazi. Završetak radova se očekuje do kraja ove godine, javlja Varaždinska županija

Aglomeracija Varaždin, unatoč raznim ograničenjima, također ide po planu, a napravljen je glavni projekt uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV). 

Što se tiče Aglomeracije Ivanec, prije nekoliko dana potpisan je ugovor za gradnju i sanaciju sustava odvodnje otpadnih voda te počinju veliki radovi koji će se tijekom iduće tri do četiri godine provoditi u tome gradu i okolnim naseljima.