Radi ostvarivanje dugoročne suradnje na projektima koji su od interesa za građane Velike Gorice koji su spojeni na centralni toplinski sustav, prošli tjedan su v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i direktor HEP Toplinarstva Zdravko Zajec potpisali Sporazum o suradnji na modernizaciji toplinarskog sustava

Navedenim sporazumom utvrđena su načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i implementacije projekata usmjerenih na smanjenje troškova grijanja. 

Tako će HEP Toplinarstvo, sukladno svojim razvojnim planovima rekonstruirati kotlovnice koje kao energent koriste lož ulje te modernizirati toplovodnu mrežu kao bi se što više smanjili gubici, uz povećanje udjela korištenja obnovljivih izvora s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i smanjenja štetnih emisija, izvijestila je Velika Gorica

 

Stambene zgrade 

S druge strane, Velika Gorica će u suradnji sa stručnim institucijama analizirati sustav grijanja, sanitarne tople vode i obračuna potrošnje toplinske energije na primjeru pilot projekta nekoliko stambenih zgrada te provesti druga ispitivanja koja će u konačnici pridonijeti boljem i kvalitetnijem životu građana. 

"Potpisom Sporazuma o modernizaciji toplinarskog sustava između HEP Toplinarstva i Grada Velike Gorice učinjen je prvi, ali najvažniji korak prema nižoj cijeni grijanja u Velikoj Gorici", izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.