Njemački proizvođač termotehničke opreme Viessmann širi svoje poslovanje u području rashladne tehnike i u gradu Legnici u Poljskoj gradi novi pogon za proizvodnju rashladne opreme. Naime, očekuje se kako bi u srednjem roku poslovno područje Refrigeration Solutions trebalo postati važno kao što je do sada bilo područje Climate Solutions, u kojem se, naravno, očekuje daljnji rast.

Takvi planovi su u skladu s procjenama tvrtke kako bi u narednom godinama rashladna tehnika u zemljama Srednje Europe trebala biti jedan od pokretača razvoja. Upravo zato je i Legnica odabrana kao mjesto za gradnju nove Viessmannove tvornice i njome će se dopuniti proizvodni kapaciteti u području rashladne opreme koje tvrtka ima u Hofu u Njemačkoj i Porvoou u Finskoj. U Legnici se do sada već nalazio tvrtkin pogon za proizvodnju dizalica topline. 

Istodobno, radi se o najvećem pojedinačnom Viessmannovom ulaganju u područje rashladne tehnike otkako je ono osnovano 2013. godine. Očekuje se da će pogon biti izgrađen do kraja godine, a proces potrage za radnicima već je započeo. Procjenjuje se kako će u novoj tvornici biti otvoreno 200 novih radnih mjesta, objavio je njemački stručni portal 'CCI.Dialog'.