U Senju je potpisan je sporazum o suradnji na projektu rješavanja vodoopskrbe Hrvatskog primorja i otoka Raba i Paga u sklopu projekta HES Kosinj - HE Senj 2. Potpisali su ga čelnici Hrvatskih voda, HEP-a i Vodovoda Hrvatsko primorje - južni ogranak.

Vrijednost projekta, koji će se ostvarivati u narednih 10 godina je 266,3 mil. kuna i njime će se konačno odvojiti sustav vodoopskrbe od sustava za proizvodnju električne energije čime će se ostvariti kvalitetnija i sigurnija opskrba pitkom vodom. Sporazumom se utvrđuje zajednički interes i potreba za međusobnom suradnjom tijekom pripreme i ostvarivanja projekta HES Kosinj - HE Senj 2 i dobave vode iz Like (rijeka Gacka) na uređaj za obradu vode Hrmotine. 

Nakon potpisivanja sporazuma pušten je u rad uređaj za ultraljubičastu dezinfekciju vode. Vrijednost tog projekta iznosila je 1,7 mil. kuna, što su dijelom financirale Hrvatske vode. Time će se povećati sigurnost vodoopskrbe korisnika na širem području podvelebitskog primorja, od Senja i Karlobaga, ali i otoka Paga i Raba, objavile su Hrvatske vode.