Zagrebačka pivovara objavila je prvo izvješće o održivosti kojim, kao vodeći proizvođač piva na domaćem tržištu i članica globalne grupacije Molson Coors Beverage Company, želi dodatno potvrditi svoju predanost odgovornom, transparentnom i održivom poslovanju. Više od 1,8 milijuna hektolitara piva proizvedeno je u Zagrebačkoj pivovari 2021. godine uz smanjenje potrošnje toplinske energije za više od 417 tisuća kWh i električne energije za više od 100 tisuća kWh. 

Prošle godine zabilježena je i manja potrošnja vode od 3,19 hektolitra po hektolitru proizvedenog piva, što je najbolji rezultat među europskim pivovarama iz Molson Coors grupacije, a u planu je do 2025. dodatno smanjiti potrošnju vode na ispod 2,9 hektolitra po hektolitru piva. 

Upravo su voda i energija dva najvažnija resursa u proizvodnji piva pa kompanija kontinuirano pronalazi načine za smanjenje i održivu upotrebu energenata. S ciljem daljnjeg smanjenja utjecaja na okoliš, uz manju potrošnju energenata i vode, povećan je udio recikliranih materijala pa je 100% kartonske ambalaže, 50 posto stakla, 50 posto metalnih čepova i 47 posto limenki korištenih za ambalažu bilo reciklirano. Želeći poslovati održivo i društveno odgovorno, Zagrebačka pivovara čak 70,6 posto ukupne vrijednosti nabave u 2021. godini ugovorila s lokalnim dobavljačima.