Samsung je i ove godine stručnjacima za grijanje i klimatizaciju iz cijele Europe predstavio brojne novosti kojima se poboljšava življenje i udobnost doma. Sve je to u cilju sa Samsungovim glavnim ciljem: stvoriti bolji svijet za svakoga i to pomoću jednostavnijih i osobnijih tehničkih rješenja.


Udobnost življenja kao glavni cilj

Na svom već trećem okupljanju pod nazivom Samsung Climate Days, nakon Berlina 2018. i Monte Carla 2019., Samsung Electronics Air-Conditioning Europe (SEACE) ove je godine ponovno na jedno mjesto doveo predstavnike svih svojih europskih podružnica, svojih najvažnijih poslovnih partnera iz pojedinih zemalja i stručnih medija iz cijele Europe. 

U tri dana dinamičnog stručnog skupa mogle su se vidjeti novosti iz Samsungovog proizvodnog programa u području klimatizacije, ali i o nekim drugim Samsungovim rješenjima usmjerenima na udobno življenje. Naime, suvremeni domovi više nisu samo spavaća i dnevna soba i kuhinja, već nerijetko postaju i igraonice i teretane i uredi i radionice. Konačno, nove generacije više ne zanimaju tehnička rješenja sama po sebi, već ono što ona pružaju, tj. iskustvo. 


Rješenja za udoban i pametni dom

Sve te novosti mogle su se vidjeti na devet modula, ovisno o području klimatizacije i grijanja, odnosno aspektu koji pokrivaju. 

Primjerice, podrobno je prikazano rješenje dizalica topline EDS TDM+ koje jednostavno omogućava grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode, bez ikakve potrebe za fosilnim gorivima, što je u skladu s trendovima u mnogim europskim zemljama (primjerice, Nizozemska u novogradnje više ne dopušta ugradnju plinskih sustava grijanja). Unutarnja jedinica ima lijep dizajn i uklapa se u svaki prostor, dok vanjska jedinica radi iznimno tiho, a uređaj omogućava priključivanje i na radijatorsko i na površinsko grijanje. 

Tu je i serija klima-uređaja pod nazivom Wind-Free™ kod koje je u potpunosti izbjegnuto stvaranje propuha pri istrujavanju zraka iz uređaja, što treba zahvaliti izvedbi maske uređaja s brojnim rupicama koje ravnomjerno istrujavaju zrak. 

Uz to, prikazana su i zanimljiva rješenja kojima se ostvaruje automatizirani ili čak posve pametni dom.

No, više o predstavljenim rješenjima na ovogodišnjem Samsungovom okupljanju moći ćete pročitati za nekih tjedan dana, u jednom od specijala našeg portala u veljači.