O novim cijenama toplinske energije govorio je direktor HEP Toplinarstva Robert Krklec, dipl. ing. na jučerašnjoj konferenciji za medije gdje je obrazložio razloge povećanja cijena toplinske energije za kupce HEP Toplinarstva. Kako je pojašnjeno, odluke HERA-e o iznosu tarifnih stavki u Tarifnom sustavu za usluge energetskih djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom odnose se na 123 tisuća kupaca u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku. Kako je pojasnio Krklec, prosječno godišnje povećanje cijena toplinske energije u odnosu na sadašnje cijene za kategoriju kućanstva za gradove iznosi: Zagreb(26,0%), Osijek(19,2%), Sisak(37,4%), Velika Gorica(38,3%), Samobor(38,5%) i Zaprešić(37,7%).
 Glavni razlog povećanja cijena je drastično povećanje cijena energenata na tržištu, a one čine više od 75% troškova poslovanja objasnio je Krklec.
"Cijene toplinske energije nisu se mijenjale od 1. siječnja 2009. godine, a od tada cijena primjerice plina na tržištu porasla je za više od 100%. Korekcije cijena neće rezultirati još uvijek pozitivnim poslovanjem HEP Toplinarstva što govori o alarmantnoj situaciji u toplinarstvu. Naime samo ove godine dvije su tvrtke koje se bave toplinarstvom otišle u stečaj dok su ostale tvrtke u vrlo teškim situacijama". HEP Toplinarstvo poduzima sve aktivnosti kako bi smanjilo gubitke u poslovanju poput kontinuirane racionalizacije i optimizacije troškova, reorganizaciju uz mjere štednje u svim aspektima poslovanja te nudi nove energetske usluge, zaključuje se u priopćenju iz HEP-a.