HEP-Toplinarstvo je u skladu s vremenskim uvjetima 4. svibnja 2013. završilo ogrjevnu sezonu za približno 123.000 kupaca toplinske energije u gradovima Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću, Osijeku i Sisku, priopćeno je iz HEP-a.  Kako se navodi, ovog tjedna započinju redovni remonti toplinskih postrojenja, a tijekom ljeta će se u Zagrebu revitalizirati približno 0,8 km vrelovodne i parovodne trase te izgraditi oko 4,2 km nove vrelovodne trase, u Velikoj Gorici će se revitalizirati približno 0,5 km toplovodne trase, u Osijeku oko 2,2 km vrelovodne trase, a u Sisku oko 4 km vrelovodne i parovodne trase., navodi se u priopćenju. Kako se navodi, HEP-Toplinarstvo kupce toplinske energije savjetuje da u razdoblju izvan ogrjevne sezone provjere ispravnost unutrašnjih instalacija grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima, a ukoliko je to potrebno, u suradnji s upraviteljem i ovlaštenim predstavnikom suvlasnika zgrade organiziraju radove na održavanju ili zamjeni instalacija. Iz HEP-a poručuju da je prije početka radova obavezno isprazniti pogonsku vodu iz instalacija, što obavljaju isključivo djelatnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev upravitelja ili ovlaštenog predstavnika suvlasnika. HEP-Toplinarstvo savjetuje da se suvlasnici zgrade dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje pogonskom vodom. Prije punjenja instalacija grijanja potrebno je HEP-Toplinarstvu dostaviti pisanu potvrdu o završetku svih radova u zgradi. Preporučuje se da pri punjenju instalacija ventili na svim radijatorima u zgradi budu otvoreni, a suvlasnici paralelno s punjenjem trebaju organizirati i odzračivanje instalacija. Radovi na instalacijama grijanja moraju biti završeni najkasnije do početka rujna ove godine, kako bi sustav bio spreman za novu ogrjevnu sezonu.
„Proteklu sezonu grijanja ocjenjujemo uspješnom. Kupcima smo osigurali kvalitetnu i sigurnu isporuku toplinske energije i tehnološke pare. Nekoliko puknuća na vrelovodnoj mreži uzrokovala su kraće prekide isporuke toplinske energije, a brzom intervencijom naših zaposlenika puknuća su sanirana u najkraćem mogućem roku. Kako bi ostvarilo sigurniju i ekonomičniju opskrbu toplinskom energijom, HEP-Toplinarstvo će tijekom ljeta revitalizirati dijelove vrelovodne, toplovodne i parovodne trase te će izgraditi novu vrelovodnu trasu. Radovi će uzrokovati kratke prekide u opskrbi kupaca toplom vodom, a o točnim terminima prekida kupci će biti pravovremeno obaviješteni.“ rekao je Robert Krklec, dipl. ing., direktor HEP-Toplinarstva.  
Nova ogrjevna sezona 2013./2014. započeti će u skladu s vremenskom uvjetima, a najranije 15. rujna 2013. godine, kada započinje razdoblje spremnosti toplinskog sustava za grijanje, poručuju iz HEP-a.