Nakon nedavno najavljenog preuzimanja udjela od 26 posto u A.N.P Energiji od tvrtke Prosperus FGS, Fortenova grupa koncem godine je dogovorila preuzimanje daljnjeg udjela od 39 posto koji u A.N.P. Energiji ima Inspire Investments. 

Nakon transakcija s tvrtkama Prosperus i Inspire, Fortenova grupa će efektivno posjedovati cjelokupni udio u A.N.P. Energiji kroz 65 posto izravnog vlasništva, uz postojeći udio od 35 posto koji već posjeduje zahvaljujući svojem ovisnom društvu u potpunom vlasništvu Agrokor Energije, izvijestila je Fortenova grupa.


Biomasa iz poljoprivrede 

A.N.P. Energija jedini je vlasnik Energije Gradec, tvrtke pod čijom je upravom pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj snage 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina

"Ove će transakcije omogućiti Fortenova grupi izlazak iz netemeljnih investicija i osloboditi značajnu vrijednost za poljoprivredni segment Fortenova grupe time što će se u potpunosti konsolidirati djelatnost bioplinske proizvodnje u Energiji Gradec", priopćeno je iz Fortenova grupe.