Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) danas je objavio Javni poziv za sufinanciranje korištenja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u industrijskim sustavima, obrtničkim manufakturama te OPG-ovima (proizvodna i/ili prerađivačka industrija) kojima se ostvaruje ušteda energije od najmanje 30 posto uz jednake parametre predmetnog sustava ili procesa. 

Raspoloživa sredstva po ovom pozivu iznose 25 milijuna kuna. 

Pravo na dodjelu sredstava FZOEU-a mogu ostvariti trgovačka društva u i izvan javnog sektora, fizičke osobe (obrtnici) i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

 

Posebna državna skrb 

Fond će korisnicima dodjeljivati sredstva subvencije do 1,5 milijuna kuna po prijavi, za opravdane troškove do 80 posto ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na području posebne državne skrbi i na prvoj skupini otoka. 

Zatim, do 60 posto ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na drugoj skupini otoka i na brdsko-planinskom području te do 40 posto ako se radi o projektima koji se provode ili korisnicima koji se nalaze na ostalim područjima Hrvatske. 

Više informacija o ovome pozivu moguće je saznati na stranici FZOEU-a te u tekstu Javnog poziva.