Nakon što je Virovitičko-podravska županija izdala lokacijsku dozvolu, u općini Čađavica gradit će se geotermalna elektrana. Riječ je o dosad najvećem ulaganju na području Virovitičko-podravske županije, a vrijednost investicije je oko 530 milijuna kuna. 

Dragan Jurilj, direktor tvrtke Geo Power Zagocha i ulagač, kaže kako se nakon završetka geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni kod Bjelovara koja radi već dvije godine razmišljalo o još jednom takvom ulaganju. Nakon istraživanja, dodao je, pronađen je geotermalni potencijal koji je čak kvalitetniji od onog u Velikoj Cigleni.  

A radovi bi trebali krenuti tijelom ovog ljeta, najavio je, među ostalim Jurilj. 

 

Rok za dokumentaciju

"Bit će tu i novog zapošljavanja, otvara se nova perspektiva za ovo područje“, rekao je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, izvijestila je Virovitičko-podravska županija

Osim otvaranju novih radnih mjesta, Virovitičko-podravski župan Igor Andrović je kazao kako će to ulaganje dati veliki značaj geotermalnim izvorima i proizvodnji električne energije na području ove županije. "Drago mi je da je Virovitičko-podravska županija pomogla da investitor u najkraćem mogućem roku dobije potrebnu dokumentaciju", izjavio je, među ostalim, Andrović.