Danska energetska kompanija Better Energy gradi najveću sunčanu elektranu na sjeveru Europe snage 200 MW. 

Elektrana u općini Holstebro u vlasništvu je danske grupacije Heartland koja će polovicu proizvedene električne energije prodavati svojoj podružnici, tvrtki Bestseller, u čijem sastavu su mnogi modni brendovi (Jack&Jones, Vero Moda i dr). 

Također, dvije tvrtke Normal i Nemlig će kupovati obnovljivu električnu energiju koja će se dobivati iz te nove sunčane elektrane koja će do ljeta iduće godine biti izgrađena te priključena na mrežu, priopćila je kompanija Better Energy


Bez poticaja 

"Ne samo da je veličina nove sunčane elektrane revolucionarna, već i činjenica da će ona tvrtke Bestseller, Normal i Nemlig opskrbljivati zelenom električnom energijom bez poticaja", kazao je predsjednik Uprave kompanije Better Energy Rasmus Lildholdt Kjær. 

"Za nas je ključno da naša energija nije samo zelena, već i nova te bez poticaja. Mi želimo biti izravan razlog za uvođenje nove zelene energije koja odgovara potrošnji naših tvrtki Bestseller, Normal i Nemlig. Istovremeno, to želimo učiniti na održiv način", istaknula je Lisa Kaae iz Heartlanda.