Hidroelektrana (HE) Buk Bijela na Drini će, prema planu, biti gotova za četiri godine, izjavila je jučer potpredsjednica vlade Srbije i ministrica rudarstva i energetike Zorana Mihajlović koja je, uz predsjednicu tamošnje vlade Anu Brnabić i predsjednika vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, prisustvovala polaganju temeljnog kamena za tu hidroelektranu u Foči. 

"Ponosna sam na suradnju s Ministarstvom energetike Republike Srpske. Duboko vjerujem da ovo neće biti jedina hidroelektrana koju ćemo zajedno raditi", istaknula je, među ostalim, Zorana Mihajlović. 

"U pitanju je strateški projekt koji nam daje energiju i hrabrost da sanjamo i mnogo veće snove. Ovo je novi početak u odnosima Srbije i Republike Srpske, ali i okruženja", rekla je predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić. 

"Na realizaciju smo čekali više od 60 godina i ponosni smo što ga radimo sa Srbijom te što ćemo na ponos građana te dvije države projekt završiti za četiri godine", rekao je Radovan Višković, predsjednik vlade RS-a, objavljeno je, među ostalim, na stranicama Ministarstva rudarstva i energetike Srbije.