Hrvatska energetska regulatorna agencija organizira radionicu za povlaštene proizvođače električne energije pod nazivom 'Priprema izvješća o ostvarenju godišnjeg plana proizvodnje'. Riječ je o dvodnevnom stručnom skupu koji će se održati 'online' (pomoću platforme Microsoft Teams), 2. i 4. veljače ove godine, a prijaviti se mogu predstavnici povlaštenih proizvođača i drugi zainteresirani.

Ciljna skupina tako su zaposlenici tvrtki i obrta koji su povlašteni proizvođači električne energije, tj. vlasnika postrojenja za iskorištavanje obnovljivih izvora i kogeneracijskih postrojenja, a koji izrađuju izvješća, ali i predstavnici investitora u takve projekte, konzultanti i nositelji takvih projekata u izgradnji.

Svrha radionice je pojasniti pripremu izvješća o ostvarenju godišnjeg plana proizvodnje koji su povlašteni proizvođači električne energije obavezni dostaviti HERA-i do kraja veljače za prethodnu godinu za proizvodna postrojenja s uvjetima energetske učinkovitosti. Uz to, sudionici će se upoznati i sa Smjernicama za izradu izvješća o ostvarenju godišnjeg plana proizvodnje. Prvi dan skupa tako je namijenjen povlaštenim proizvođačima koji prvi put izrađuju izvješće o ostvarenju godišnjeg plana proizvodnje, dok je drugi dan namijenjen razmjeni iskustava i odgovorima na pitanja.