Mario Plejić vlasnik trgovine Lovac, još je jedan od nekadašnjih poslovnih partnera Vladimira Zagorca koji je nakon tvrtke bivših Zagorčevih suradnika Dragana Jurilja i Sunčice Lalić, sklopio ugovor s Hrvatskim šumama, vrijedan četiri milijuna kuna godišnje, i to na 14 godina. Plejić, kojeg je 90-tih na mjesto direktora tvrtke Lovac postavio tadašnji general Zagorec, nakon čega su tvrtku privatizirali pod navodno upitnim okolnostima, na poziv Hrvatskih šuma javio se s tvrtkom Pelet Grupa. 
Riječ je o pozivu za kupnju drvne sječke koji su Hrvatske šume raspisale ovog ljeta na neuobičajeni način: tko prvi dođe, dobiva ugovor. Plejić se u Hrvatskim šumama pojavio peti po redu, i to dva dana nakon tvrtke Sunčice Lalić, i ostvario je pravo na kupnju 15 tisuća tona drvne sječke bukve u Novskoj. Plejić nam je jučer objasnio da mu je sječka potrebna jer je u Novskoj započeo gradnju pogona za proizvodnju drvenog peleta i električne energije, i to, kaže, uz pomoć kredita Europske banke za obnovu i razvoj. - Tri godine radim na tom projektu. Pogon počinje raditi 1. ožujka, a radi se o investiciji od 12 milijuna eura - kazao je Plejić te dodao kako je to ionako njegova struka. Rekao je da njegov projekt nema veze s projektom tvrtke supružnika Lalić -Jurilj o kojem, kaže, ne zna ništa. - Bavim se ovim već godinama - kaže Plejić, koji je također, kaže, pribavio svu potrebnu dokumentaciju za javljanje na natječaj. 
Njegova Pelet Grupa povećala je u srpnju i temeljni kapital sa 20.000 na 4,5 milijuna kuna, a proteklih godina tvrtka nije ostvarivala prihode te je 2010. godinu završila s gubitkom od oko 400.000 kuna. Za 2011. nije dostavila podatke. I tvrtka Sunčice Lalić Uni Viridas na tom je natječaju osvojila posao čija vrijednost godišnje iznosi oko 22 milijuna kuna, a ugovor je, doznajemo, sklopljen na 14 godina. Riječ je, dakle, o ugovoru vrijednom 300-tinjak milijuna kuna. - Da, to je posao od 300-tinjak milijuna kuna - potvrdio nam je jučer Jurilj. Ivan Pavelić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, nije nam znao odgovoriti na pitanje ostvaruju li tvrtke pravo na otkup ugovorene količine drvne sječe svake godine, ili je to ukupno za razdoblje od 14 godina. - Neću vam stići prije sljedećeg tjedna odgovoriti na to pitanje - kazao je predsjednik Uprave Pavelić. No, Jurilj i Lalić, čija se tvrtka Unisol Kastelica lani istaknula kao najveći pojedinačni sponzor SDP-a sa 75.000 kuna, najavljuju da će gradnja projekta u koji ulaze s turskim partnerom Unit Investmentom, započeti tijekom sljedećih mjesec dana. Načelnik Općine Babina Greda SDP-ovac Josip Krnić jučer nam nije želio dati nikakve podatke o toj investiciji. - Iz naše općine toliko je ljudi otišlo da svaku investiciju čuvamo kao oko u glavi, pa ne bih još o tome - kazao je Krnić. Ali Marko Mrkonjić, HDZ-ov vijećnik iz Babine Grede, kaže da načelnik Krnić šuti jer je Jurilj u posljednje vrijeme najveći sponzor SDP-ovih lokalnih događaja. - Jurilj sve financira. Evo, primjerice, bio je glavni sponzor Stanarskih susreta - kaže Mrkonjić. Jurilj je potvrdio da su sponzorirali spomenutu lokalnu manifestaciju, kao i stranku na nacionalnoj razini, ali tvrde kako to nema veze s ovim projektom. - Želimo pomoći toj općini, a Stanarski susreti su najznačajnija kulturološka manifestacija u Babinoj Gredi, i mi smo socijalno osjetljivi. Želimo pomoći razvoju te općine. No, stranku na nacionalnoj razini smo sponzorirali jer smo i Sunčica i ja željeli promjene, pa se nadam da nas te promjene neće sada zaustaviti u dobroj namjeri - kaže Jurilj u Jutarnjem listu.